Имаме нюанси в някои от позициите. Разговорите продължават. Това съобщи Надежда

...
Имаме нюанси в някои от позициите. Разговорите продължават. Това съобщи Надежда
Коментари Харесай

Имаме нюанси в някои от позициите, разговорите продължават

" Имаме нюанси в някои от позициите. Разговорите не престават ". Това съобщи Надежда Йорданова от " Демократична България " след експертната среща с " ИТН ". 

 

По думите й стана ясно, че е реализирано единодушие за потребността от конституционни промени, които към този момент по този начин или другояче са заложени в стратегиите на двете партии.

Йорданова съобщи, че смяната в профилираното правораздаване е значима и за двете обединения, само че " имаме нюанси по отношение на това какъв модел да се схване и по какъв начин тъкмо да се уреди статутът на магистратите след промяната ".

Въпросът за директен избор на основния прокурор, за каквато смяна упорстват от " ИТН ", и е една от главните противоречиви точки сред Има Такъв Народ и Демократична България, не е поставян, заяви още Йорданова, която беше безапелационна, че във връзка с прекратяването на мандата на Висш съдебен съвет от " Демократична България " ще упорстват това да не е самоцел. 

" Самоцелно преустановяване на мандата, неговото съкращаване и преустановяване, слага доста въпроси, в това число проблеми, в това число и конституционни... гледаме с терзание към един подобен метод ", добави тя. 

Това не са договаряния, а експертни диалози и " продан на позиции ", сподели тя в отговор на въпрос дали има предложение на " Демократична България ", което от Има Такъв Народ изрично отхвърлят. Йорданова акцентира още, че цел на диалозите не е подписването на съглашение сред двете обединения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР